Dana 09.ožujka 2024. godine u Osnovnoj školi Đure Prejca Desinić održano je Gradsko natjecanje podmlatka i mladih Hrvatskog Crvenog križa u znanju o pokretu Crvenog križa i pružanju prve pomoći.

Natjecale su se tri ekipe podmlatka i to: iz Osnovne škole Desinić pod vodstvom mentorice Karmenke Blažun, iz Osnovne škole Hum na Sutli pod vodstvom mentorice Grozdane Drašković i Osnovne škole Pregrada pod vodstvom mentorice Nikoline Ljubić te dvije ekipe mladih iz Srednje škole Pregrada pod vodstvom mentorica Sanje Rebić i Kristine Pavić.

Prvo mjesto osvojile su ekipa podmlatka Osnovne škole Desinić i ekipa mladih Ekipa II iz Srednje škole Pregrada, koje će se natjecati na Međužupanijskom natjecanju ekipa iz tri županije: Varaždinske, Međimurske i Krapinsko-zagorske. Međužupanijsko natjecanje će se održati dana 13. travnja 2024. godine u Klenovniku.

Čestitamo pobjednicima, a svim ekipama , mentorima i školama zahvaljujemo na sudjelovanju.

Zahvaljujemo svim volonterima koji su nam pomogli u održavanju natjecanja, načelniku Općine Desinić gospodinu Zvonku Škreblinu na riječima pozdrava i čestitke, ravnateljici Osnovne škole Desinić gospođi Anici Karažija i zaposlenicima na domaćinstvu natjecanja, koje je proteklo u izuzetno pozitivnom ozračju i u duhu načela Crvenog križa.

Više slika pogledajte na poveznici.