U tijeku je provedba projekta pod nazivom „Ulaganje u infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane GDCK Pregrada“  u sklopu kojeg je započela nabava skladišne opreme i namještaja: skladišni regali, kolica, košare za skladištenje i transport, usisavač za mokro/suho usisavanje, rashladni ormar, zamrzivač, auto prikolica i informatička oprema.

Gradskom društvu Crvenog križa Pregrada odobren je iznos od 13.260,59 EUR bespovratnih sredstava za provođenje projekta prijavljenog na Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za „Ulaganje C.1.5.R4.I1-infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane“ objavljenog u okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2027.

Trajanje projekta je  od 01. siječnja 2023. do 01. listopada  2023. godine.

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada posrednik je u lancu doniranja hrane koji doniranu  hranu donira krajnjim primateljima hrane s područja  Grada Pregrade, te općina Desinić i Hum na Sutli.

Financira Europska unija – NextGenerationEU. Izneseni stavovi i mišljenja samo su autorova i ne odražavaju nužno službena stajališta Europske unije ili Europske komisije. Ni Europska unija ni Europska komisija ne mogu se smatrati odgovornima za njih.