U četvrtak, 27. travnja 2023. godine u okviru projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ održana je šesta interaktivna radionica u okviru ciljanih programa za razvoj i unapređenje mekih i/ili transverzalnih vještina na tamu osnovnih komunikacijskih vještina. Radionicu je održala Valentina Klasiček, mag.soc.rada.

Cilj radionice je osvještavanje i prepoznavanje vlastitih komunikacijskih obrazaca te važnosti razvoja komunikacijskih vještina. Kroz interaktivno predavanje i vježbe sudionici su imali priliku promišljati o svojem slušanju, ometačima slušanja te naučiti neke tehnike aktivnoga slušanja. Osim verbalne, za stvaranje dobroga komunikacijskoga ozračja važna je neverbalna komunikacija, stoga su se upoznali s neverbalnom komunikacijom i njezinim zakonitostima, porukama koje šaljemo neverbalnim putem, te važnošću primjene komunikacijskih vještina aktivnog slušanja i tehnika asertivnog komuniciranja u svakodnevnom životu i radu. Kroz vježbe su osvijestiti i promisliti o znakovima koje svakodnevno rabe.

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.