Gradsko društvo Crvenog križa Zabok već tradicionalno organizira Zimsku školu Crvenog križa na kojoj osim učenika s područja djelovanja GDCK Zabok sudjeluju učenici iz svih gradskih društava Krapinsko-zagorske županije.

Ove godine 15. Zimska škola održana je dana 17.veljače 2023. godine u Osnovnoj školi Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku za cca 150 učenika.

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada predstavljali su učenici Srednje škole Pregrada pod vodstvom mentorice Ive Kolarec, te učenici Osnovne škole Janka Leskovara Pregrada pod vodstvom mentorice Nikoline Ljubić.

Učenici su radili u grupama kroz zanimljive edukacije i radionice iz pružanja prve pomoći, Pokreta Crvenog križa, promicanja tolerancije i humanih vrednota, prevencije ovisnosti i trgovanja ljudima, ljudska i dječja prava, komunikacija i nenasilje, volontiranje mladih i priprema za izvanredne situacije, čime su stekli nova znanja i vještine, koje će im koristiti u svakodnevnom životu, kao i kod pripreme za predstojeća natjecanja mladih i podmlatka Crvenog križa.

Više slika pogledajte na poveznici.