Dana 22. prosinca 2022. godine ravnateljica GDCK Pregrada potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt pod nazivom „Ulaganje u infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane GDCK Pregrada“ prijavljenog na Javni poziv za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za „Ulaganje C.1.5.R4.I1-infrastrukturno opremanje posrednika u lancu doniranja hrane i banke hrane“ objavljenog u okviru provedbe Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021.-2027.
Gradskom društvu Crvenog križa Pregrada odobren je iznos od 99.911,95 kuna bespovratnih sredstava, koja će se koristiti za jačanje infrastrukturnih kapaciteta u svrhu stvaranja osnovnih preduvjeta za povećanje količine donirane hrane, čime se doprinosi smanjenju otpada od hrane te povećanju prehrambene sigurnosti siromašnijih skupina stanovništva.
Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada posrednik je u lancu donirane hrane koji doniranu hranu donira krajnjim primateljima hrane s područja Grada Pregrade, te općina Desinić i Hum na Sutli.
Sredstvima ovog projekta predviđena je nabava skladišne opreme i namještaja (skladišni regali, kolica, košare za skladištenje i transport, usisavač za mokro/suho usisavanje, rashladnog ormara i zamrzivača, auto prikolice i informatičke opreme. Projekt će trajati od 01. siječnja 2023. do 01. listopada 2023. godine

više slika pogledajte na poveznici.