Temeljem Javnog natječaja za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro iz proračuna Grada Pregrade u 2022. godini Gradskom društvu Crvenog križa Pregrada odobreno je sufinanciranje programa „Psihosocijalna podrška kroničnim i palijativnim bolesnicima“ . Vrijednost projekta je 61.740,00 kuna, od čega 21.000,00 sufinancira Grad Pregrada, a preostali iznos podmiruje se iz sredstava Gradskog društva Crvenog križa Pregrada.

Provođenje projekta započelo je 01.06. i trajat će do 31.12.2022. godine, a odnosi se na poboljšanje kvalitete zdravstvene i socijalne zaštite za kronične i palijativne bolesnike i članove njihovih obitelji, razvoj palijativne skrbi uz mogućnost posudbe ortopedskih pomagala, dostavu lijekova i potrepština, pružanje psihološke i duhovne pomoći pacijentu i obitelji za vrijeme bolesti i nakon nje, savjetovanje pacijenata i obitelji s oblicima zbrinjavanja tijekom bolesti, pravima koja može ostvariti iz sustava socijalne i zdravstvene skrbi te tehnikama njege nepokretne osobe, kao i poticanje volonterstva.

Za više informacija o aktivnostima projekta možete se javiti na telefon 099 4968961 – Ivana – koordinatorica projektnih aktivnosti.