U utorak, 21. prosinca u okviru projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ održana je još jedna radionica u sklopu ciljanih programa u svrhu aktivacije i privlačenja osoba u aktivnosti i aktivno traženje posla putem sportskih, kulturnih i drugih programa sličnih sadržaja. Radionicu Partnerski odnosi i nasilje u mladenačkim vezama provodila je Laura Albus, magistra socijalnog rada.

Cilj radionice je pridonijeti suzbijanju nasilja u mladenačkim vezama podizanjem svijesti o različitim oblicima nasilja te načinima njegova sprječavanja i prekidanja. Kroz provedbu edukativne radionice sudionici su bili upoznati s poimanjem ljubavi, odabirom idealnog partnera/partnerice, kako postići skladne partnerske odnose i održati uspješnu i zdravu partnersku vezu. Uz navedeno govorilo se i o prepoznavanju loših partnerskih odnosa, nasilju u mladenačkim vezama te kako izbjeći, prepoznati i izaći iz začaranog kruga nasilja. Tijekom provođenja interaktivne radionice sudionici su aktivno sudjelovali te ispunjavali upitnike vezane uz temu.

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., sredstvima Europskog socijalnog fonda.

U projektnim aktivnostima sudjeluju mlade osobe od 15 do 29 godina koje su nezaposlene, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirane u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Informacije o projektu i uključivanju u projektne aktivnosti možete dobiti putem telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili emaila koordinator.neet@gmail.com.

 

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.