U utorak, 23.11.2021. godine u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Krapina u sklopu projekta „Pokreni se, izmjeni se!“ održana je četvrta radionica informiranja o kretanjima na tržištu rada. Radionicu je održala gospođa Vesna Hriberski iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Krapina.

Sudionici radionice informirani su o poslovima i uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, o različitim pokazateljima kretanja zaposlenosti i nezaposlenosti u Krapinsko-zagorskoj županiji od 2012. do 2021. godine. Predstavljena su im najtraženija zanimanja u 2021. godini, karakteristike tržišta rada i važnost aktivnog traženja posla.

Na radionicama informiranja sudjelovali su mladi koje ne rade, nisu u sustavu obrazovanja i nisu registrirani u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn, a provoditi će se 24 mjeseca na području Krapinsko-zagorske županije. Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Sadržaj teksta isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa, Gradskog društva Crvenog križa Krapina.