Dana 15.11.2021. i 16.11.2021. godine GDCK Pregrada organizirao je dodjelu priznanja i zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa za darivatelje krvi koji su tijekom 2021. godine ostvarili jubilaran broj darivanja. Radi poštivanja važećih epidemioloških mjera za sprečavanje širenja virusa Covid-19 svečanosti dodjele održale su se na dva mjesta i to u vijećnici Grada Pregrade za darivatelje koji se odazivaju akcijama darivanja u Pregradi, a u Restoranu „Iva“ u Humu na Sutli za darivatelje koji krv daruju na akcijama u Humu na Sutli.

Svečanoj dodjeli priznanja nazočili su gradonačelnik Grada Pregrade Marko Vešligaj, načelnik Općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, te članovi Skupštine GDCK Pregrada, kojom prilikom je darivateljima upućena čestitka i zahvala na njihovoj dobroti i humanosti te velikom doprinosu u spašavanju ljudskih života.

Zahvalnice za 5 darivanja ostvarilo je 7 darivateljica, za 10 darivanja – 12 darivatelja, za 20 darivanja – 12 darivatelja, za 30 darivanja – 5 darivatelja, za 40 darivanja – 3 darivatelja.

Zahvalnicu i brončani znak HCK (50 darivanja muškarci i 35 darivanja žene) ostvarile su darivateljice: Valerija Gluhak iz Vrbišnice, Marina Šoštar iz Desinića i Branka Vukmanić iz Desinića, te darivatelji Boris Čuček iz Klenovca Humskog i Ivan Pavlinić iz Prišlina.

Zahvalnicu i zlatni znak HCK za 100 puta darovanu krv ostvarili su Ivan Gorupić Iz Plemenšćine i Nenad Lipnjak iz Orešja, a zahvalnicu za završno stoto darivanje ostvario je Mirko Auguštin iz Grletinca.

Više slika pogledajte na poveznici