U petak, 08. listopada 2021. godine u prostorima Gradskog društva Crvenog križa Krapina održana je uvodna konferencija projekta „Pokreni se, izmjeni se!“.

Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina 06. srpnja 2021. godine započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta „Pokreni se, izmjeni se!“, ukupne vrijednosti 1.980.057,74 kn. Projekt je sufinanciran sredstvima Europskog socijalnog fonda u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%).

Cilj projekta je povećati pristup neaktivnim mladim osobama tržištu rada te osnažiti mlade osobe za aktivno sudjelovanje na tržištu rada kroz provedbu aktivnosti dosega i aktivacije, podršku pružanjem usluga mentorstva i savjetovanja te uključivanjem u verificirane programe obrazovanja.

Ciljana skupina projekta su neaktivne NEET osobe u dobi od 15 do 29 godina s područja Krapinsko – zagorske županije koje nisu zaposlene, ne obrazuju se niti usavršavaju i nisu u evidenciji nezaposlenih osoba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Partneri na projektu su Krapinsko – zagorska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Krapina, Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Klanjec i Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada.

Okupljenima su se ukratko obratili partneri na projektu, zamjenica župana Krapinsko – zagorske županije gospođa Jasna Petek i rukovoditeljica Odjela za provođenje projekata gospođa Vesni Hriberski iz područnog ureda Krapina Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koje su izrazile veliko zadovoljstvo provedbom projekta. Projekt je predstavio ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Krapina Davor Šimunović. Projektnu aktivnost socijalnog mentorstva predstavila je Ivana Pohižek.

Po završetku formalnog predstavljanja projekta održan je domjenak, gdje su prisutni kroz ugodno druženje i neformalni razgovor razmjenjivali iskustva kako bi mogli ostvariti što bolju suradnju u budućim projektnim aktivnostima.

Hrvatski Crveni križ, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina poziva mlade koji su zainteresirani za uključivanje u projektne aktivnosti da se jave na brojeve telefona 049/371-141 interni broj 5, 091/608-1027 ili na mail koordinator.neet@gmail.com.