U sklopu projekta „Veselo, veselo seniori, a u organizaciji Lag Zagorje – Sutla i Crvenog Križa Pregrada, nastavili smo s obilježavanjem Dana baka i djedova.
Programom u Desiniću okupili smo sudionike projekta, bake i djedove, vrtićku djecu i predškolce, te učenike osnovne škole koji su sudjelovali u Natječaju za literarne i likovne radove.

Program je započeo uvodnim obraćanjem partnera na projektu i voditeljice projekta, a nakon toga nastavljen je uz dječju pjesmu i ples te izložbu radova.
Potom je uslijedila dodjela priznanja i poklona za najbolje radove te zahvalnica svim sudionicima natječaja.

Priznanja i nagrade, nakon provedenog ocjenjivanja od strane posebno formirane komisije, za najbolji likovni rad dobili su Mihael Koren iz Dječjeg vrtića “Tratinčica” te Nika Kunštović iz 5. razreda, a u kategoriji literarnih radova najboljim je proglašen rad “Jedna je baka” Lorene Cvilinder, učenice 8. razreda.

Za vrijeme trajanja programa naše volonterke iz Patronažne službe Krapinsko- zagorske županije svim zainteresiranim posjetiteljima, bile su na raspolaganju za mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Zahvaljujemo svim odgajateljicama, učiteljicama i profesoricama, ravnateljicama dječjeg vrtića i osnovne škole što su usmjerile djecu i učenike te tako pomogle provedbi ove aktivnosti i mnogobrojnim odličnim radovima koji su pristigli na natječaj. Također, zahvaljujemo svim parterima na projektu, sudionicima projekta i sugrađanima na dolasku.

Više slika pogledajte na poveznici.