Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada s ciljem jačanja podrške i pomoći osobama starije dobi, te razvijanja međugeneracijske solidarnosti u Pregradi je organiziran prigodan program i predstavljanje literarnih i likovnih radova u sklopu projekta „Veselo, veselo seniori“ pod nazivom – Dan baka i djedova , a u organizaciji Lag Zagorje – Sutla i Crvenog Križa Pregrada.

Programom na Trgu Gospe Kunagorske okupili smo sudionike projekta, bake i djedove, vrtićku djecu i predškolce, te učenike osnovne i srednje škole koji su sudjelovali u Natječaju za literarne i likovne radove.

Program je započeo uvodnim obraćanjem partera na projektu i voditeljice projekta, a nakon toga nastavljen je uz dječju pjesmu i ples te izložbu radova.

Potom je uslijedila dodjela priznanja i poklona za najbolje radove te zahvalnica svim sudionicima natječaja. Tako su priznanja i nagrade, nakon provedenog ocjenjivanja od strane posebno formirane komisije, za najbolji likovni rad dobili:

Bela Apostolovski Broz (Dječji vrtić “Naša radost”),

Filip Hršak, učenik 2. A razreda Osnovne škole Janka Leskovara

te u kategoriji srednjih škola: Iva Žlabur iz 2. Z razreda Srednje škole Pregrada, a najboljim literarnim radovima proglašeni su pjesma Mije Ljubić iz 4. B razreda osnovne te priča Roka Pezelja, učenika 4. C razreda srednje škole.

Za vrijeme trajanja programa naši volonteri iz Srednje škole Pregrada, svim zainteresiranim posjetiteljima, bili su na raspolaganju za mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Zahvaljujemo svim odgajateljicama, učiteljicama i profesoricama, ravnateljicama dječjeg vrtića, osnovne i srednje škole što su usmjerile djecu i učenike te tako pomogle provedbi ove aktivnosti i mnogobrojnim odličnim radovima koji su pristigli na natječaj.

Također, zahvaljujemo svim parterima na projektu, sudionicima projekta i sugrađanima na dolasku.

Više slika pogledajte na poveznici