LAG Zagorje – Sutla u suradnji s GDCK Pregrada dana 08.09.2021. godine organizirao je javnu tribinu pod nazivom „Različiti aspekti socijalnih usluga za starije osobe.“ Javna tribina održana je u okviru projekta „Veselo, veselo seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge“ koji je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga GDCK Pregrada sa partnerima.

Javna tribina započela je uvodnim obraćanjem voditeljice LAG-a Kristine Marušić Piškor i predstavnice partnera u projektu Općine Hum na Sutli gospođe Jelene Posilović, te kratkom prezentacijom projekta „Veselo, veselo seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge“ voditeljice projekta i ravnateljice GDCK Pregrada Štefice Pasarić.

Nakon toga uslijedilo je predavanje članice mobilnog palijativnog tima Krapinsko-zagorske županije Vilmice Cimić – predstavljanje županijskih aktivnosti i pregled palijativne skrbi, te predavanje mag. socijalnog rada i javnog zdravstva Nataše Koražija, ravnateljice Doma za starije osobe Park iz Zagreba, koja je izložila temu zašto je važno raditi zajedno u skrbi za starije osobe.

U raspravu po izlaganjima i predstavljenim temama uključili su se prisutni građani sa određenim prijedlozima, koji bi mogli doprinijeti unapređenju statusa starijih osoba u zajednici.

Zahvaljujemo svim parterima na projektu i stručnjacima na dolasku, kao i zainteresiranim građanima na sudjelovanju.

Više slika pogledajte na poveznici.