LAG Zagorje – Sutla u suradnji s GDCK Pregrada dana 07.09.2021. godine organizirao je javnu tribinu pod nazivom „Različiti aspekti socijalnih usluga za starije osobe“. Javna tribina održana je u okviru projekta “Veselo, veselo, seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge” koji je u cijelosti financiran iz Europskog socijalnog fonda, a provodi ga GDCK Pregrada sa partnerima.

Javna tribina započela je uvodnim obraćanjem voditeljice LAG-a Kristine Marušić Piškor i predstavnika partera u projektu načelnika Općine Desinić gospodina Zvonka Škreblina te kratkom prezentacijom projekta „Veselo, veselo seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge“ voditeljice projekta i ravnateljice GDCK Pregrada Štefice Pasarić.

Nakon toga uslijedilo je predavanje Valenta Balije, koordinatora palijativne skrbi Krapinsko-zagorske županije – predstavljanje županijskih aktivnosti i pregled palijativne skrbi i prava u sustavu zdravstva, te predavanje mag. socijalnog rada i javnog zdravstva Nataše Koražija, ravnateljice Doma za starije osobe Park iz Zagreba, koja je izložila temu zašto je važno raditi zajedno u skrbi za starije osobe.
Javnu tribinu završili smo raspravom o predstavljenim temama i zaključcima u odnosu na poboljšanje statusa starijih osoba.

Zahvaljujemo svim parterima na projektu i stručnjacima na dolasku, kao i zainteresiranim stanovnicima Općine Desinić na sudjelovanju.

Više slika pogledajte na poveznici.