Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb dana 14., 15. i 16. srpnja 2021. godine organiziralo je treći ciklus akcija darivanja krvi u 2021. godini.
Akcije dobrovoljnog darivanja provodile su se u poduzeću Omco Croatia (samo za zaposlenike), prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Pregrada i restoranu Iva, Hum na Sutli.

Akcijama je pristupilo ukupno 169 darivatelja od kojih 22 darivatelja iz zdravstvenih razloga i važećih epidemioloških mjera nije moglo dati krv pa su tako u trećem ciklusu akcije prikupljene 147 doze krvi, odnosno krv je darovalo 121 muškaraca i 26 žene.


U sklopu treće ovogodišnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi akciji se odazvao i gospodin Nenad Lipnjak iz Orešja Humskog 64, Hum na Sutli koji je ostvario jubilarno stoto darivanje. Svojim kontinuiranim dolascima na darivanje krvi tijekom godina pokazao je svoju ljubav za čovjeka, spasio mnoge živote i brojnim obiteljima vratio osmijeh na lice. Velika hvala u ime GDCK Pregrada i u ime onih kojima i danas srce kuca zahvaljujući Nenadu.

Zahvaljujemo i svim ostalim darivateljima što su još jednom nesebično pomogli u ozdravljenju bolesnih i spašavanju ljudskih života.

Zahvalu upućujemo restoranu Iva i poduzeću Omco Croatia što su ustupili svoje prostorije za provođenje akcija darivanja.

Više slika pogledajte na poveznici.