U srijedu, 14.07.2021. godine u Krapini, u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Krapina održan je sastanak projektnih partnera i suradnika na projektu „Pokreni se, izmjeni se!“.

Vrijednost projekta iznosi 1.980.057,74 kn, a započeo je 06.07.2021. godine potpisivanjem Ugovora kojim su Gradskom društvu Crvenog križa Krapina dodijeljena bespovratna sredstva u 100%-tnom intenzitetu potpore.

Projekt sufinancira Europska unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. sredstvima Europskog socijalnog fonda. Bespovratna sredstva osigurana su iz Državnog proračuna Republike Hrvatske (8,11%) i iz Inicijative za zapošljavanje mladih (91,89%).

Cilj projekta je povećati pristup neaktivnim mladim osobama tržištu rada te osnažiti mlade osobe za aktivno sudjelovanje na tržištu rada kroz provedbu aktivnosti dosega i aktivacije, podršku pružanjem usluga mentorstva i savjetovanja te uključivanjem u verificirane programe obrazovanja.

Projekt će trajati 24 mjeseca i provodit će se na području Krapinsko-zagorske županije.

Partneri Gradskom društvu Crvenog križa Krapina na provedbi ovog projekta su :

U uvodu je voditeljica projekta Tatjana Vuzem izvijestila prisutne o odobrenom projektu, ciljanim skupinama i projektnom timu. Nakon toga je predstavila projektne aktivnosti te je otvorila raspravu vezanu uz provedbu aktivnosti koje slijede tijekom razdoblja provedbe projekta.

Partneri će na svojem području informirati mlade osobe o projektu i uvjetima sudjelovanja kako bi se zainteresirali u dovoljnoj mjeri i uključili u projektne aktivnosti.