Posljednjeg dana Tjedna Crvenog križa bile su organizirane aktivnosti na otvorenom prostoru ispred Srednje škole Pregrada. Srednjoškolci medicinskog smjera sa svojim mentorima – članovima zdravstvenog aktiva Srednje škole, osmislili su i pripremili prikaz brojnih aktivnosti, koje provodi Crveni križ u suradnji sa školama, kao što su pružanje prve pomoći, darivanje krvi, te briga o zaštiti zdravlja i prevenciji bolesti.

Kroz prezentacije i praktične vježbe učenici su ujedno obilježili i Dan sestrinstva. Uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka prezentaciju aktivnosti pratile su i vrtićke skupine Dječjeg vrtića „Naša radost“ Pregrada, članovi podmlatka Crvenog križa iz Osnovne škole Janka Leskovara, te sudionici Projekta „Veselo, veselo seniori“.
Članovi podmlatka Crvenog križa iz Osnovne škole Pregrada pod vodstvom mentorice Nikoline Ljubić uključili su se sa pokaznom vježbom o pružanju prve pomoći prilikom zadobivenih ozljeda.

Zahvaljujemo Srednjoj školi – domaćinu susreta i svima koji su se na bilo koji način uključili u organizaciju i održavanje.

Više slika pogledajte na poveznici.