Dana 29. i 30. travnja održan je uvodni seminar u sklopu projekta „Veselo, veselo seniori“ s ciljem stjecanja znanja i vještina za stručne osobe koje sudjeluju u provedbi edukacija i radionica za ciljne skupine projekta – osobe iznad 65 godina života i članova njihovih obitelji, a u svrhu boljeg razvoja socijalnih usluga u zajednici i kvalitete tih usluga, što u konačnici rezultira poboljšanjem kvalitete života osoba starije životne dobi.
Programom uvodnog seminara obradili smo teme jačanja empatije i razvoja komunikacijskih vještina koje će doprinijeti boljem radu s korisnicima za sve uključene u projekt za rad sa korisnicima.
Seminar je započeo uvodnim obraćanjem voditeljice projekta i partnera na projektu te kratkim predstavljanjem projekta. Nakon toga uslijedilo je obrađivanje tema: „Podizanje kvalitete života starijih osoba i njihovog socijalnog uključivanja“,“ Psihosocijalni aspekti kasne odrasle dobi“, „Kako prevladati stres“, „Pozitivna komunikacija“, „Prevencija nasilja nad osobama starije životne dobi“ i „Razvoj i poboljšanje komunikacijskih vještina u radu sa starijim osobama. U osmišljavanju uvodnog seminara, uz članove projektnog tima, sudjelovale su stručne osobe s dugogodišnjim iskustvom rada sa starijim osobama iz: Centra za socijalnu skrb Krapina – Podružnica Obiteljski centar, Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije i Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec koje su kroz izlaganje i prezentaciju predstavile svoja znanja i primjer dobre prakse.
Zahvaljujemo svim parterima na projektu i stručnjacima na dolasku i sudjelovanju na uvodnom seminaru.

Više slika pogledajte na poveznici