Međunarodni dan starijih osoba obilježava se 1. listopada kako bi se naglasilo da su starije osobe važni članovi svakog društva i ukazalo na važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi, njihovim intelektualnim i fizičkim mogućnostima. Tim povodom u prostorijama GDCK Pregrada, održana je prva radionica u sklopu projekta „Veselo, veselo, seniori: socijalno uključivanje starijih osoba sa sela kroz učinkovite socijalne usluge“ uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera.
Projektom se unapređuje socijalna uključenost starijih osoba pružanjem učinkovitih i kvalitetnih socijalnih usluga u ruralnim sredinama za područja grada Pregrade, općine Desinić i Hum na Sutli.
U sklopu projekta predviđene su razne aktivnosti koje uključuju književne radionice i predavanja u knjižnici, posjete muzejima i kazalištima, uključivanje u program manifestacija u lokalnoj zajednici, rekreaciju na otvorenom i druge aktivnosti koje doprinose socijalnom uključivanju. Svi korisnici će tijekom provedbe projekta moći dodatno predlagati i osmišljavati aktivnosti u kojima žele sudjelovati što je ključno da se osjete kao aktivni sudionici samog projekta.
Dnevne aktivnosti organizirat će se u prostorima GDCK Pregrada u trajanju do 3 sata tijekom svakog radnog dana što omogućuje provođenje slobodnog vremena i socijalizaciju za starije osobe. Također, dostupna je i usluga prijevoza na događanja/dnevne aktivnosti čime će se proširiti dostupnost socijalnih usluga za starije osobe na području Pregrade, Desinića i Huma na Sutli, te će im se unaprijediti kvaliteta života i socijalna uključenost u zajednicu.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane sa područja grada Pregrade, općine Desinić i općine Hum na Sutli da nam se jave i postanu naši korisnici usluga na projektu „Veselo, veselo seniori“