Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada dana 19. prosinca 2019. godine održalo je svečanost dodjele priznanja darivateljima krvi, kojom prilikom su podijeljena priznanja Hrvatskog crvenog križa za darivatelje koji su tijekom 2019. godine ostvarili jubilarni broj darivanja krvi od 5 do 40 puta, kao i priznanja za 1 puta darovanu krv. Svečanost podjele održana je u Restoranu Iva u Humu na Sutli za darivatelje s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Pregrada, a to su Općina Desinić, Općina Hum na Sutli i Grad Pregrada.
U ovoj godini jubilarnih 5 do 40 darivanja krvi postiglo je 51 darivatelja i to:
-6 darivateljica za 5 puta darovanu krv
-16 darivatelja za 10 puta darovanu krv
-17 darivatelja za 20 puta darovanu krv
-3 darivateljice za 25 puta darovanu krv
-6 darivatelja za 30 puta darovanu krv
-3 darivatelja za 40 puta darovanu krv
U veliku obitelj darivatelja krvi uključilo se i 27nova darivatelja koji su ove godine po prvi put darovali krv.
Darivateljima su za naveden broj darivanja uručene zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa, a iste su darivateljima uručili načelnih općine Hum na Sutli Zvonko Jutriša, predsjednica Crvenog križa Pregrada Mirjana Margetić Marić te ravnateljica GDCK Pregrada Štefica Pasarić, koji su se prigodnim riječima zahvale obratili darivateljima.
Organiziranjem svečane podjele Gradsko društvo Pregrada željelo je zahvaliti darivateljima na humanom činu darivanja krvi, odnosno spašavanju ljudskih života, te naglasiti da su darivatelji plemeniti ljudi dobra srca, koji uživaju veliki ugled i značaj u društvu.
Da bi se postiglo što ugodnije ozračje svečane podjele sa prigodnim glazbenim programom uključila se Glazbena škola Pregrada sa učenikom Martinom Ranogajecom.
Prigodnu pjesmu odpjevali članovi udomiteljske obitelji Štefanije Orel iz Huma na Sutli.
Nakon svečane podjele priznanja i prigodnog programa uslijedio je domjenak za darivatelje, goste i sudionike programa.
Dragim darivateljima upućujemo još jednom veliko HVALA, a zahvaljujemo i svim sudionicima programa na njihovom trudu, kao i svim gostima koji su svojim dolaskom uveličali svečanost.