Iz sredstava humanitarne akcije Hrvatskog Crvenog križa „Uz nas niste sami – za dostojanstven život“ odobrena su sredstva za poboljšanje uvjeta stanovanja triju starih i nemoćnih osoba, koje žive u iznimno teškim životnim okolnostima, a žive na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Pregrada. Radi se o samcima, starim i nemoćnim, koji zbog bolesti i starosti nisu u mogućnosti brinuti o sebi, nemaju djece ni supružnika, a ni bliskih srodnika. Potrebu za uređenjem utvrdilo je GDCK Pregrada prilikom pružanja usluga pomoći u kući, te svakodnevne dostave toplih obroka , te u suradnji sa Centrom za socijalnu skrb Krapina – Podružnica Pregrada. Rečenim osobama uređena je jedna prostorija u njihovim trošnim kućicama izvedbom zidova od gips ploča, okrečeni su zidovi i stropovi, te napravljeni podovi. Izvođač radova je Zanatska zadruga Kuna-gora Pregrada.
Prije početka izvođenja radova GDCK Pregrada sa zaposlenicima i volonterima odradilo je poslove pražnjenja prostorija, te razvrstavanje otpada, a JP Niskogradnja Pregrada izvršilo je odvoz otpadnih stvari u reciklažno dvorište.
GDCK Pregrada je provelo akciju prikupljanja rabljenog namještaja i kućanskih aparata za potrebe namještanja novouređenih prostorija navedenim korisnicima. Akcija je bila veoma uspješna, građani su donirali krevete, ormare, hladnjake, komode i stolice, te je uz pomoć djelatnika GDCK i JP Niskogradnja izvršen prijevoz do korisnika i namještanje novouređenih prostora.
U ime potrebitih korisnika zahvaljujemo svima, koji su na bilo koji način doprinijeli uspješnosti akcije, te pokazali svoju humanost i solidarnost za osobe koje su živjele u vrlo lošim stambenim uvjetima.

Fotografije prikazuju stanje prije i poslije uređenja.