U utorak 17.07.2018. godine dugogodišnji član GDCK Pregrada i Kluba dijabetičara pri Gradskom društvu Pregrada SLAVKO FIŠTER izgubio je bitku sa teškom i neizlječivom bolešću , koja ga je zadesila.

Tijekom svog života susreo se je sa mnogim teškim situacijama za koje je našao i volje i snage da se s njima suoči pa je tako naučio živjeti i sa šećernom bolesti, koja ga je i dovela u članstvo Kluba dijabetičara u Crvenom križu Pregrada. Od samog osnutka Kluba dijabetičara postao je članom i kroz čitavo vrijeme vrlo aktivno je sudjelovao u svim aktivnostima s neizmjernom radošću pri čemu je do izražaja dolazila njegova vesela narav, želja za zajedništvom, međusobnim uvažavanjem i pomaganjem, druženjem i prijateljstvom. Niti jedan sastanak članova Kluba, akcija mjerenja šećera u krvi ili organizirana rekreacija nije prošla bez Slavekovih viceva, koji su uvijek dobrodošli u terapiji za dijabetičare. Nažalost, to je sada iza nas, danas se opraštamo od Slaveka, koji je krenuo u nebesku domovinu..

Dragi Slavek, zahvaljujemo ti za sva dobra djela, za zajedništvo i prijateljstvo, te za tvoje besprijekorno ponašanje , koje je uvijek i na svakom mjestu bilo u duhu načela Crvenog križa, a za tvoja dobra djela neka ti uslijedi nagrada u rajskim visinama.

Posljednji ispraćaj Slavka je 20. srpnja 2018. godine u 16,00 sati na gradskom groblju u Pregradi.