Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada je i ove godine povodom božićnih blagdana podijelilo pakete najpotrebitijim na području Općina Desinić i Hum na Sutli te Grada Pregrade.

Podijeljeno je ukupno 80 paketa osnovnih živežnih namirnica obiteljima s više djece, samcima i osobama koje primaju minimalnu novčanu naknadu. Novčana sredstva za nabavku paketa bila su prikupljena tijekom sabirne akcije „Solidarnost na djelu“ koja se provodila u listopadu 2017. godine.

Uz pakete, podijeljene su i prigodne čestitke koje su izradili učenici 4. razreda Osnovne škole Janka Leskovara iz Pregrade s razrednicom gospođom Danicom Ferić kojima se ujedno zahvaljujemo na uloženom trudu.

Uz prehrambene artikle, podijeno je i 15 paketa koji su prikupljeni humanitarnom akcijom zaposlenika DM-a „Božićni darak“. Paketi su sadržavali proizvode za osobnu higijenu, igračke i slatkiše.

Nadalje, u podjelu i pripremu paketa uključili su se i učenici medicinskog smjera Srednje škole Pregrada na čelu s profesorom gospodinom Ivicom Matejašem – voditeljem mladih u Srednjoj školi Pregrada, koji su sakupili sredstva za slatkiše i igračke za najmlađe, te zajedno sa volonterima Crvenog križa sudjelovali u podjeli paketa potrebitim obiteljima.

Od Tvornice slatkiša „Kraš“ iz Zagreba Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada zaprimilo je donaciju slatkiša sa kojima su obogaćeni paketi živežnih namirnica za obitelji sa troje i više djece , lošijeg imovinskog statusa.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pridonijeli nabavci i podjeli paketa omogućivši najpotrebitijima ljepše i dostojanstvene blagdane.