DOJELA PRIZNANJA DARIVATELJIMA KRVI GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA PREGRADA

Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada je dana 18. prosinca 2017. godine održalo svečanost dodjele priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi, kojom prilikom su podijeljena priznanja Hrvatskog crvenog križa za darivatelje koji su tijekom 2017. godine ostvarili jubilarni broj darivanja. Svečanost podjele održana je u Gradskoj vijećnici Grada Pregrade za darivatelje s područja djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Pregrada, a to su Općina Desinić, Općina Hum na Sutli i Grad Pregrada.

U ovoj godini jubilarnih 5 do 40 darivanja krvi postiglo je 65 darivatelja i to:
– 8 darivateljica za 5 puta darovanu krv
– 27 darivatelj za 10 puta darovanu krv
– 15 darivatelja za 20 puta darovanu krv
– 2 darivateljica za 25 puta darovanu krv
– 7 darivatelja za 30 puta darovanu krv
– 6 darivatelja za 40 puta darovanu krv
U veliku obitelj dobrovoljnih darivatelja krvi uključilo se i 30 novih darivatelja koji su ove godine po prvi put darovali krv.

Darivateljima su za naveden broj darivanja uručene zahvalnice Hrvatskog Crvenog križa, a iste su darivateljima uručili predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Pregrada Mirjana Margetić Marić, ravnatelj Društva Crvenog križa Krapinsko zagorske županije Davor Šimunović te gradonačelnik Grada Pregrade gospodin Marko Vešligaj koji su se prigodnim govorima obratili darivateljima.

Organiziranjem svečane podjele Gradsko društvo Pregrada željelo je zahvaliti darivateljima na humanom činu darivanja krvi, odnosno spašavanju ljudskih života, te naglasiti da su darivatelji plemeniti ljudi dobra srca, koji uživaju veliki ugled i značaj u društvu.
Da bi se postiglo što ugodnije ozračje svečane podjele sa prigodnim glazbenim programom uključila se Glazbena škola Pregrada sa svojim učenicima: Lana Sever (flauta), Vedran Boršić ( harmonika), Veronika Barlović (flauta), Katarina Gregorin i Monika Krušlin (violina) uz klavirsku pratnju profesorice Darjane Blaće Šojat.

Nakon svečane podjele priznanja i prigodnog programa uslijedio je domjenak za darivatelje, goste i sudionike programa.
Dragim darivateljima upućujemo još jednom veliko HVALA, a zahvaljujemo i svim sudionicima programa na njihovom trudu, kao i svim gostima koji su svojim dolaskom uveličali svečanost.