Održana svečana podjela priznanja darivateljima krvi

Povodom Dana darivatelja krvi 25.listopada Društvo Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije organiziralo je svečanu podjelu priznanja i zahvalnica u Restoranu KTC Krapina dana 27.10.2017. godine. Svečana podjela priznanja upriličena je za sve darivatelje s područja Krapinsko –zagorske županije koji su ostvarili jubilarno darivanje krvi u protekloj godini i to: za muškarce za 50., 75., 100., i više darivanja te zažene za 35., 55. i 75 puta darovanu krv.

S područja djelovanja Crvenog križa Pregrada poziv na svečanu podjelu zahvalnica na županijskoj razini ostvarilo je ukupno 9 darivatelja, odnosno 8 muškaraca i jedna žena.
Darivatelji koji su primili mali srebrni znak priznanja i zahvalnicu za 50 puta darovanu krv su:

1. Burić Tomislav, Ulica Janka Leskovara 71,Pregrada
2. Božo Kramarić, Stipernica 2 , Pregrada
3. Željko Šoštarić, Svetojurski Vrhi 15, Pregrada
4. Dražen Kos, Čret 55, Krapinske Toplice
5. Pero Posilović, Hromec 55, Đurmanec

Darivatelj Željko Turniški, Ravninsko 55a, Đurmanec, krv je darovao 75 puta te mu je tim povodom uručen veliki srebrni znak priznanja HCK za dobrovoljno darivanje krvi i zahvalnica .
Gospodin Boris Poredski iz Grletinca 75, Huma na Sutli krv je darovao čak 100 puta te mu je kao zahvala za taj čin uručena zahvalnica i zlatni znak priznanja Hrvatskog Crvenog križa.

Kako smo već spomenuli, među jubilarnim darivateljima s područja djelovanja Crvenog križa Pregrada našla se i jedna darivateljica koja je do sada krv darovala 55 puta. To je gospođa Biserka Babić iz Pregrade, Stjepana Radića 32, kojoj je tom prigodom uručen srebrni znak HCK i zahvalnica.

Priznanja i zahvalnice darivateljima su uručili zamjenik župana za gospodarstvo, gospodin Anđelko Ferek Jambrek te doktorica Patricija Topić Šestan iz Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu Zagreb.
Svim darivateljima upućujemo iskrene čestitke na iskazanoj humanosti i nesebičnosti kojom su spasili mnoge živote.