Dana 06.11.2017.g. prestalo je kucati veliko srce našeg dragog darivatelja krvi gospodina Josipa Stanjka iz Sopota 88, koji je na akciji darivanja krvi 09.1

0.2017.g. krv darovao 158-i puta.

Josip Stanjko rođen je 17.12.1958. godine, a u veliku obitelj dobrovoljnih davatelja stupio je sa 18 godina starosti, od kada kontinuirano i redovito pristupa akcijama dobrovoljnog davanja krvi, koje organizira Hrvatski crveni križ preko svojih gradskih društava , a u suradnji sa Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu. 

Za svoju humanost i nesebičnost, kao i značajni doprinos razvoju i animaciji dobrovoljnog davalaštva krvi u Gradu Pregrada, a posebno među mlađom populacijom, gospodinu Stanjku dodijeljena su SVA priznanja predviđena Pravilnikom o priznanjima Hrvatskog Crvenog križa i to:
– Priznanje i značka za 10 puta darovanu krv,
– Priznanje i značka za 20 puta darovanu krv,
– Priznanje i značka za 30 puta darovanu krv,
– Priznanje i značka za 40 puta darovanu krv,
– Priznanje i značka za 50 puta darovanu krv,
– Priznanje i značka za 75 puta darovanu krv,
– Priznanje i značka za 100 puta darovanu krv.

Nadalje, gospodin Stanjko dobitnik je Državnog priznanja – Odličje Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske, kojeg mu je 2003. godine dodijelio predsjednik Republike Hrvatske.
U 2016. gospodin Stan

jko ostvario je jubilarno 150 davanje krvi, za koje mu je priznanje Hrvatskog Crvenog križa uručio župan Krapinsko – zagorske županije, povodom dana Darivatelja krvi 25. listopada, na upriličenoj svečanoj podjeli priznanja u Društvu Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije.

Na prijedlog GDCK Pregrada Grad Pregrada dodijelio je gospodinu Stanjku javno priznanje povodom obilježavanja Dana Grada 23.4.2017. g. – Plaketu Grada Pregrade za osobite uspjehe i zasluge.

Dragi Josipe, zahvaljujemo Ti na velikoj plemenitosti i humanosti koja je krasila tvoj život i kojom si spasio mnoge živote i vratio osmjeh na lice mnogim obiteljima. Tvoj dragi lik ostat će zauvijek u našim srcima, a Tvoja dobrota neka bude nagrađena u rajskim visinama.

Ispraćaj našeg dragog darivatelja bit će 08.11.2017.g. u 15.30 sati na gradskom groblju u Pregradi.