Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada je u suradnji s udrugom „Umijeće življenja „ iz Zaprešića organiziralo Sat relaksacije za sve zainteresirane građane.

Udruga „ Umijeće življenja“ je neprofitna humanitarna organizacija koja se bavi promicanjem kvalitetnog i zdravog načina života, promicanjem ljudskih vrednota, nenasiljem i pomaganjem ljudima u nevolji nakon katastrofa i ratova. Djeluje u suradnji s međunarodnim nevladinim udrugama te postoji u čak 152 zemlje svijeta. U Hrvatskoj udruga postoji od 1994. godine.

Kvalitetan i zdrav način života podrazumijeva između ostalog i smanjenje razine stresa s kojim se svakodnevno susrećemo te smo upravo zbog toga pokušali opustiti duh i tijelo. Najbolji alat u borbi protiv stresa je postizanje ravnoteže između uma i tijela raznim tehnikama disanja. Kontrolirano disanje smanjuje mišićnu napetosti, srčanu frekvenciju i pospješuje plućnu ventilaciju. Djeluje blagonaklono da sve organske sustave. Svjesna kontrola disanja omogućava brzo otklanjanje psihofizičkog umora pa je stoga idealna za provođenje. Iako ne može nadomjestiti spavanje u potpunosti, redovitim provođenjem pospješuje se zdravstveno stanje osobe, a što u konačnici znači bolja kvaliteta
života.

Zahvaljujemo se gospodinu Denisu Ljevakoviću, gospođi Aniti Ljevaković i gospodinu Alenu Hostiću na održanoj teoretsko-praktičnoj radionici na kojoj su nam omogućili spoznaju djelotvornosti relaksacije. Također, zahvaljujemo se i građanima koji su se odazvali u tako velikom broju te se nadamo tako dobroj suradnji i ubuduće.

Odgovori