U tjednu Crvenog križa Gradsko društvo Crvenog križa Pregrada u suradnji sa Društvom Crvenog križa KZŽ organiziralo je održavanje edukativnih radionica „Kodovi sigurnosti na vodi“ za učenike četvrtih razreda osnovne škole.Radionice su održane u osnovnih školama s područja djelovanja GDCK Pregrada i to: u Osnovnoj školi Janka Leskovara Pregrada – 2 radionice, u Osnovnoj školi Đure Prejca Desinić – 1 radionica i u Osnovnoj školi Viktora K…ovačića Hum na Sutli – 1 radionica.

Radionice je održao volonter DCK KZŽ gospodin Zdenko Babić (spasioc). Učenici su dobili mnogo informacija o opasnostima koje se mogu pojaviti na moru, rijekama i jezerima, te znanja o ulogama spasioca, kao i osvrt o ekološkoj zaštiti priobalja. Stečena znanja i dobivene informacije dobro će im doći u ljetnim mjesecima za vrijeme školskih praznika, a pogotovo za vrijeme boravka u Školi u prirodi, koju škole organiziraju u ljetnim mjesecima na moru.

Zahvaljujemo ravnateljicama škola, te voditeljicama mladih u školama na pomoći oko organizacije radionica, a posebna zahvala volonteru Društva Crvenog križa KZŽ gospodinu Zdenku Babiću

Odgovori